logo

LIVIA’s ROOM

En tverrkunstnerisk fortelling om handlingsrom og pusterom, om fornuft og følelser. Livia var en av mange kvinner som sprengte grensene hva kvinner skulle og kunne gjøre. Vi ønsker å formidle nye måter å forstå henne på. Og vi ønsker å fortelle rommets historie.

Forfatter/regissør/initativtager: Lene Therese Teigen

Visuell kunstner: Ingrid Aarset

Komponist: Thuridur Jonsdottir

Akademisk rådgiver: Lovisa Brännstedt

Livia’s Rom, nå utstilt i museet Palazzo Massimo, er utgangspunktet for prosjektet. Et underjordisk rom med fresker på alle vegger: malte trær, planter og fugler av alle slag i et skoglandskap av kjølige blå-turkise toner. Opprinnelig del av Villa di Livia rett utenfor Roma – høyst sannsynlig et kjølig tilfluktssted i varme sommermåneder i Romertiden for Keiser Augustus’ kone Livia. Hun har blitt kalt en av historiens ondeste kvinner. Hun var en av mange kvinner som sprengte grensene hva kvinner skulle og kunne gjøre, som mange andre. En interessant skikkelse om man ønsker å nylese historie og nyskape fortellinger om kvinnelige samfunnsaktører opp gjennom tidene.

Forfatter/regissør Lene Therese Teigen var artist-in-residence på Nordisk Kunstnerforening i Roma, i januar 2018 for å gjøre research til et scenekunstprosjekt med Livia’s rom som hovedperson, og gjennom kreative tekstpassasjer skape en tidsoverskridende fortelling som både handler om kvinners situasjon i Romertiden og om hvordan vi kan se gjennom tid og rom og inn til noe annet. Hun visste at hun trengte gode kunstneriske samarbeidspartnere for å få til et transparent rom som kunne romme både fortid og nåtid – og reisen mellom tider. I Roma møtte hun Ingrid Aarset og Thuridur Jonsdottir, og ble kjent med Lovisa Brännstedt, og dermed ble prosjektgruppen dannet.

Prosjektet er støttet med oppstart-midler fra Nordisk Kulturfond.

 

 


AWSOM Powered