logo

Om de narkomanes vilkår i Norge i dag. Hva gjør at man opplever å falle utenfor i vårt norske inkluderende samfunn?  Hvorfor havner vi mennesker i situasjoner der vi ikke lenger har kontroll. Hva betyr begrepene demokrati og ytringsfrihet for folk som oppholder seg på gata?

”Jeg er den eneste som har vært på månen” vil bidra til å skape større forståelse for utenforskapet i samfunnet. Stykket er skrevet av Toril Solvang og forestillingen har blitt til gjennom research blant Oslos narkomane og de ulike institusjonene og organisasjonene som arbeider med dem og for dem.

MEDSKAPENDE SKUESPILLERE:
SOFIA KNUDSEN ESTIFANOS, ANDREAS VEN LANGØ, INGA JOSEFINE IBSDOTTER LILLEAAS og ANDREA VIK

Manus: Toril Solvang
Regi/manusbearbeidelse: Lene Therese Teigen
Scenografi/kostymer/grafisk design:  Ada Hesjevoll
Komponist og Lyddesign: Tov Ramstad
Lysdesign: Cecilie Graven Engseth
Produsenter: Kristin Skiftun og Anita B. Bjørnstad (HiNT)

Produsert av teaterutdanninga ved HiNT- Høgskolen i Nord-Trøndelag, coprodusert av Dramatikkens Hus og støttet av Fritt Ord

DSC_3040

_DSC0384

Forestillingen ble spilt på Dramatikkens Hus og på Tindved Kulturhage i Verdal i november 2013.
2.november ble det gjort en samtale på scenekanten med Torstein Bjordal fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk og Toril Solvang, dramatiker, ledet av Lene Therese Teigen.

_DSC0244

DSC_2336

 

_DSC0197

Skuespillerutdanninga ved HiNT har en helaftens teaterproduksjon innenfor profesjonelle rammer som det viktigste konkluderende arbeid for avgangsklassen. For kullet 2011-2014 har HiNT høsten 2013 valgt å lage tre separate teaterforestillinger rundt temaet demokrati. “Jeg er den eneste som har vært på månen” handler om de narkomanes vilkår i Norge; om utenforskapet i vårt norske demokrati. Det er med stolthet HiNT har forflyttet sine fire skuespillerstudenter til Oslo og Dramatikkens Hus for anledningen.

DSC_1110


AWSOM Powered