logo

Mater Nexus

Jeg skrev teaterteksten Mater Nexus fra 1998 til 2000, blant annet gjennom å holde flere workshops der mange skuespillere var involvert. På slutten av 1999 fikk jeg produksjonsstøtte fra Norsk Kulturråd, og drømmen om selv å være hovedprodusent og regissør for en forestilling basert på teksten ble en realitet. Sensommeren 2000, noen måneder før jeg startet med prøvene i Oslo, kjøpte Stockholm Stadsteater teksten, og jeg visste at det skulle bli minst to produksjoner av min tekst.

Både ved universitetene i Oslo og Bergen har teksen blitt en del av studentenes møte med Moderne Drama og noen har også skrevet lengre oppgaver om den.

I Stockholm ble stykket en suksess og flyttet til hovedscenen etter noen måneders spilletid. Som det fremgår av disse sidene er det ennå ikke slutt, Mater Nexus har vært i Helsinki, også der ble den spilt i over et halvt år. På FolkTeatern i Gøteborg var produksjonen et samarbeids-prosjekt mellom tre teatre, og initiativet kom fra en skuespiller.

Mater Nexus har blitt spilt som stasjonsteater av dramalinjeelever i Stockholm og den blir brukt i dramaundervisning
for videregående skoler. Den siste oppsetningen var høsten 2008 i Tokyo der jeg selv hadde regi – på japansk. Den er senere bl.a. blitt arbeidet med i leserom av regissør Rita Ambrahamsen i Trondheim.

I 2018 skal Mater Nexus presenteres som lesning på italiensk (oversatt av Graziella Perin) på Compagnia Arti e Mestieri i Pordenone, Italia.

Våren 2018 blir det også premiere på Mater Nexus med amatørteatergruppen Frynikos i Skien med Sylvia Salvesen som regissør.AWSOM Powered