logo

Norsk Nok


Artikler
Scenekunst 9.mai 2007
Programartikkel til NOK

Hvorfor sa aldri den norske regjeringen i London noe om det de visste foregikk i konsentrasjonsleirene? Hvorfor var norsk politi et så effektivt redskap for de tyske okkupantene? Hvorfor dømte vi aldri mannen som planla deportasjonene etter krigen? Hva sier det om Norge? Og hva er det å være norsk nok?

Tidlig på morgenen torsdag den 26. november 1942 står 100 drosjer i stille kø foran Vigelandsparken. I hver drosje sitter en norsk drosjesjåfør og 3 norske politimenn. De venter på signal for å iverksette Norgeshistoriens mest effektive arrestasjon og deportasjon. De vet hva de skal og de gjennomfører det med norsk grundighet. Samme ettermiddag legger MS Donau fra kai med 532 jøder ombord. Bare 9 skal overleve krigen.

Tyskerne rapporterer hjem at nyheten om transporten skal ha spredd seg som en løpeild i befolkningen, men uten å vekke usedvanlig stor interesse.

Skuespiller/manus
Regissør/dramaturg
Scenografi/kostyme/video
Lysdesign
Lyddesign
Videoproduksjon
Produsent
Pressekontakt
Janne Langaas
Lene Therese Teigen
Christina Lindgren
Marianne T. Wedset
Tov Ramstad
Sabina Jacobsson
Barske Glæder Prod.
Kulturmeglerne As

Forestillingen er produsert i samarbeid med Kulturkirken Jakob og den er støttet av Norsk Kulturråd, Institusjonen Fritt Ord, Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere.

Link til Barske Glæder:AWSOM Powered