logo

Published works

Norske utgivelser / Published works in norwegian:

2018: Tiden uten bøker, scenetekst, Transit Forlag / Time Without Books, play. more/buy

2016: Epler som faller, scenetekst, Transit Forlag / Falling apples, play. more/buy

2015: Andrea N. finnes ikke, roman, Bokvennen Forlag / Andrea N. does not exist, novel. more/buy

2012: Under vår himmel, To dager i Roma, scenetekster, Transit Forlag / Under our sky and Two days in Rome, plays. more/buy

2012: Dette skrev kvinner (red.), dramatikkhistorie, antologi på Vidarforlaget/ This is what women wrote – anthology, drama history. more/buy

2011: Med flagget til topps i hundre år, Bedriftshistorie Oslo Flaggfabrikk./The history of Oslo Flag Factory, business history in feminist perspective

2008: Livsmaskinen, Arkeologene og Square, scenetekster, Transit Forlag / Life Machine, The Archaeologists and Square, plays. more/buy

2005: Utro, roman Aschehoug Forlag/ Unfaithful, novel.

2004: Mater Nexus, scenetekst Gullbakke Forlag/ Mater Nexus, play

1993: Hvitt. Stille. roman, Aschehoug Forlag / White. Quiet. novel. Read/nb.no

 

 


I et episk landskap av intime øyeblikk utspiller tretten menneskers liv seg. De møtes og glir fra hverandre, faller og reiser seg. Alle sammen på jakt etter fast grunn. Spørsmålet de stiller seg er: Hvordan kan vi stå på våre egne ben når vi ikke kjenner grunnlaget godt nok? EPLER SOM FALLER er en ensembletekst om å finne mening i tilværelsen når de som egentlig ordner opp, foreldregenerasjonen, forsvinner. Hvorfor tar vi de valgene vi tar?

I boken presenteres sceneteksten EPLER SOM FALLER og forfatterens etterord, med refleksjoner rundt hennes kunstneriske arbeid. Regissøren for urpremieren i Australia høsten 2016, Peta Hanrahan, er også representert med en tekst om sitt møte med sceneteksten. Urpremieren fant sted på La Mama Theatre i Melbourne, Australia, 23.september 2016.

Kjøp på SolumBokvennen

Format Innbundet
Utgivelsesår 2016
Forlag Transit
Språk Bokmål; Norsk
ISBN 9788275963848
Sider 225

 

Omslag Teigen 3-4
En kvinne blir hentet opp på scenen under en teaterprøve, og uventet får hun en rolle i forestillingen, selv om ingen blir enige om hva hennes medvirkning egentlig skal bety.
Når hovedpersonen begynner å interessere seg for henne utenfor teateret, oppdager han at hun spiller flere roller, og snart dras han inn i forestillingen hun har om livet og seg selv.
Andrea N finnes ikke er en roman om identitet og spill, i en verden der det er fullstendig ubalanse mellom det autentiske og det iscenesatte.
Kjøp på: Bokvennen Forlag

Forfatter: Teigen, Lene Therese
Forlag: Bokvennen Forlag
Pris: kr 299,-
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innbundet
ISBN: 9788274885820
Språk: Bokmål
Originalspråk: Norsk
Redaktør: Håkon Øvreås

Mia Törnquist: «Mycket suggestiv! Otäck och ren. Märklig. Tycker mycket om den.»

Janne Aass: «Vi blir kastet inn i situasjoner og forandringer på en måte som kan minne om David Lynchs sin film Mulholland Drive, man er i realismen, men den fremstår som en drøm.»

 • Scenes from a diverse world, antologi USA 2013

  «For Sale» fra stykket Square. Kjøpes på Amazon.412hTqcZGyL._SY346_PJlook-inside-v2,TopRight,1,0_SH20_
 • Under Vår Himmel og To Dager i Roma, scenetekster Transit Forlag 2012

  Scenetekster Transit Forlag 2012 – kan kjøpes på www.kultbok.no9788275962148_500-1
 • Dette Skrev Kvinner (red.) artikkelsamling om DeSK-prosjektet, Vidarforlaget 2012

  Vidarforlaget 2012 – kan kjøpes på www.kultbok.nodesk forside
 • Med Flagget til Topps i over Hundre År, Oslo Flaggfabrikk 2011

  Oslo Flaggfabrikks bedriftshistorie (OFF 2011), Fås ved henvendelse til therteig@online.no

  MED FLAGGET TIL TOPPS!

  • Livsmaskinen, Arkeologene og Square, scenetekster Transit Forlag 2008

  • Kan kjøpes på www.kultbok.noteigen400

   

  • UTRO, roman Aschehoug 2005

   Roman, Ashehoug forlag, 2005
   Ida og Johan er på vei mot stjålen lykke. De kjører fra hver sin kant av landet, fra hver sin familie, for å treffe hverandre på en hytte i Gudbrandsdalen. En familie tragedie i nærheten av deres hemmelige møtested truer med å ødelegge helgen de begge har lengtet etter. Utroskaps-affæren får en uhyggelig resonnansbunn.

   Med et nøkternt og samtidig poetisk ladet språk tegner Lene Therese Teigen et skarpt og likevel varsomt bilde av to modne mennesker som er i ferd med å overskride ekteskapsgrensen.

   Kjøpes bl.a. hos www.aschehoug.no Anmeldelse: Utroskap i flere former (Klassekampen 19.09.2005)

  • MATER NEXUS, scenetekst Gullbakke Forlag 2004

   Gullbakke Forlag, 2004

   Boken inneholder også artiklene «Mater Nexus – en polylog» av Ingeborg W. Owesen og
   «Skarpt lys inn i stort landskap» av Halldis Hoaas

   Boken kan kjøpes ved henvendelse til House of Stories therteig@online.no
   Pris kr. 200,- pluss porto.

  • HVITT. STILLE. roman Aschehoug Forlag 1993

   Roman, Aschehoug Forlag, 1993

   KRITIKKER

   ASCHEHOUGS DEBUTANTSTIPEND 1993
   Aschehoug forlag deler i år ut et debutantstipend for første gang. Stipendet er på 80.000,- kroner, halvparten deles ut i inneværende år, resten til neste år. Blant flere lovende talenter har Aschehoug forlag valgt å gi stipendet til

   Lene Therese Teigen for romanen Hvitt. Stille.

   Med denne romanen har Lene Therese Teigen levert et gjennomtenkt og elegant utført debutarbeid, der ord er lagt på ord til et solid byggverk. Romanen er liten i omfang, og den er det en kunne kalle poetisk konsentrert når det gjelder stil og skrivemåte. Men den stråler i intensitet og styrke, og det ligger et fortettet drama bak den knappe formen, et svært familiedrama der kvinner i tre generasjoner blir stående mot hverandre. En konfronteres med de store spørsmål: løgn eller sannhet, liv eller død, realiserte eller tapte muligheter, svik eller trofasthet. Tre kvinner kommer til orde, det er hele tiden en jeg-stemme som høres, og veksling mellom ulike tidsplan og scener får historien til å gjenta seg, kvinnenes liv til å likne på hverandre og konfliktstoffet til å fremtre som allment. Det dreier seg om de samme bindinger, den samme frigjøringstrang, de samme konflikter mellom mor og datter. Forfatteren håndterer dette vanskelige stoffet med stor autoritet og full kontroll over sine språklige og stilistiske virkemidler.

   Lene Therese Teigen er 32 år gammel, for tiden arbeider hun med instruksjon og manusbearbeidelse i NRK-radioteatret. Hun har bred erfaring med teater- og filmarbeid, kortfilmen Hespetre har deltatt på en rekke festivaler og vunnet en filmpris i Ungarn. Lene Therese Teigen har hovedfag i teatervitenskap fra Universitetet i Bergen.

   Kan kjøpes ved henvendelse til House of Stories: therteig@online.no
   Pris kr. 200,- pluss porto

   

   


  AWSOM Powered